I slutet av förra veckan var jag och Frida iväg tre dagar till Skåne och Helsingborg för att ta del av Conrad Schumachers enorma kunskap. Det var nu några år sedan sist på grund av olika anledningar, så det kändes extra roligt att äntligen komma iväg igen.

Vi hade med oss både Tim Tom och Lakris och Frida tränade totalt fyra ridpass under dessa dagar.

Conrad är verkligen något utöver det vanliga. Han är i särklass en av de duktigaste hästmänniskor och tränare vi träffat i våra liv hittills… Att få äran att gång efter gång ta del av hans lära, hans system och sätt att undervisa är otroligt givande… både för oss som ryttare men också för oss som ridlärare.

Det är tack vare Dressyrsporren och en person som heter Eva Lekander som vi får möjlighet till detta. Det är hon som gör det möjligt, hon som tar hit Conrad från Tyskland, hon som bokar anläggningar att vara på, ombesörjer all planering och logistik för att få dessa dagar att gå ihop. Hon lägger verkligen ned mycket tid och engagemang för att vi, några ryttare i Sverige, ska få ta del av hans träningsfilosofi. Det är vi oerhört tacksamma för.

Något som också var lite roligt var att vi pratade lite både med Eva och Conrad om att han kunde komma till Jutagården. Tänk vad häftigt… om alla våra elever också fick se honom live någon gång. Det skulle nog ge oss alla oerhört mycket. Vem vet… Den sommlever få se.

En sista grej som var lite kul var att självaste Bo Jenå kom in i ridhuset och satte sig för att titta tillsammans med oss 6 som satt och tittade på träningarna…

På Fridas Facebook skriver Frida såhär:

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk helg. Med lärorika och inspirerande träningsdagar. ?? Tack Eva Lekander och DressyrSporren för att du gör detta möjligt. Tack Conrad Schumacher för att du delar med dig av din stora kunskap. Jag ser fram emot fortsättningen.? På måndag möter jag mina älskade elever jag har så mycket att dela med mig av. Vi syns kram ?Där finns även ett par filmklipp.