I början på veckan genomförde vi två stycken lyckade SA-dagar med fokus på hästhantering och skötsel. Ett ämne som vi tycker är viktigt att få utökad kunskap inom och som är svårt att hinna med under ordinarie ridlektionsverksamheten. Det känns extra aktuellt nu när vi fått hem flertalet unghästar som vi tänkt att våra Stallassistenter ska få möjligheten att vara delaktiga i.

Vi var ett 15-tal personer varje dag, inte bara Stallassistenter utan även lite av vår personal och några av våra inackorderingar. Kul med så stort intresse för detta ämne!

När vi träffades så bestämde vi tillsammans vad de ville rikta in sig på och kom fram till att det skulle bli fokus på hästhantering, leda häst, kroppsspråk, longering, tömkörning, löshoppning och häststyling med massa rykt, tvätt, puts och klippning.

Några av Stallassistenterna passade även på att sova över och dessa höll igång hela dagarna och kvällarna med att putsa tvätta feja och dona med hästarna. Duschspiltan användes flitigt om man säger så och flertalet av hästarna fick sig en ordentlig rengöring och genomgång. Otroligt roligt när man vill lägga ned tid på den här typen av hästskötsel.

Jag och Frida vill verkligen rikta ett stort tack till alla som var med dessa dagar. Vi är otroligt glada för vårt supergäng vi har här i stallet. Ni är så otroligt intresserade och duktiga. Ni är sugna på att lära er mer och det känns som vi alla fick med oss en hel del av dessa dagar. Flera av er är intresserade av att fortsätta arbetet med unghästarna och vi känner redan för att ha en uppföljning i samma tema. Det här gav sannerligen mersmak! Tack för det!