I våras tog jag det stora beslutet att sälja Hälge som varit min egen häst i 9 år. Jag köpte honom uppe ifrån Sundsvall när han var 4 år. Vi har under dessa år gjort mycket kul tillsammans och jag tycker själv att han är fint utbildad i så väl hoppning som dressyr. Han är underbar att hålla på med, älskar uppmärksamhet, pyssel, kel och mys. Han har tävlat 125 cm hoppning och MSV dressyr. Han är fantastiskt fin att rida, galoppen är ljuvlig, något alldeles extra helt enkelt. Och när man styr på ett hinder får man en magisk känsla, en känsla som jag aldrig fått på någon annan häst. Han är hinderklok, god taxeringsförmåga och en bjudning som är helt i min smak. Som bonus och en riktig rolig händelse i mitt hästliv kvalade han till Falsterbos Folksam Scandinavium Open för femåringar 2010. Här kan ni som är intresserade läsa mer om det äventyret.

http://blogg.jutagardensstuteri.se/#post72

Att sälja kändes inte som ett särskilt svårt beslut. Det kändes snarare väldigt rätt. Anledningen till det är för att jag visste vart han skulle hamna, jag visste att han trivdes otroligt bra på det stället, jag får se honom varje dag och rida honom när jag vill. Den som köpt honom är nämligen Frida och Jutagården så det kunde inte bli bättre. Att ha fina lektionshästar att jobba med när man är instruktör gör bara ett roligt jobb ännu roligare. Ni som känner mig vet att jag sålt alla mina senaste hästar till Jutagården när jag känt mig klar med dem. Det känns som ett toppenbra upplägg. Då får man njuta av all den tid man lagt ned på att utbilda dem i många många år efter det att man sålt. Man får jobba med dom som en slags ”arbetskamrat” flera gånger i veckan när ens härliga elever får njuta av att rida dom. Himla kul!

Jag hoppas att Hälge kommer trivas, vara lycklig och glädja många elever i många, många år framöver.