SRS Tävlingskommitté informerar:

Vi vill ha många starter i våra klubbtävlingar, och de är världens bästa när man vill börja tävla. Framförallt för att Jutagårdens ridskola låter elverna hyra ridskolehästar. Alla i klubben kan verkligen vara med. Vi har klasser från bomklass, alltså för dig som precis börjat hoppa (och ja, du får gärna ha med en ledare på banan om det känns tryggt). Om du vill hyra ridskolehäst så hittar du all info i propositionen. Här nedan förklarar vi ändå lite mer om hur det går till:

Du bokar ridskolehästar på en lista som hängs upp i stallet måndagen den 10/9 kl. 18:15. Önskar du en av de mer populära hästarna så är det bra att vara plats, eftersom vi brukar lotta om det är fler ryttare än vad hästen kan tävla. De ryttarna som rider själva KM-klasserna har förtur, det är bra att veta om du bara tävlar i träningstävlingen (clear round).

Innan du anmäler dig till tävlingen via TDB (Tävlingsdatabasen) måste du ha kommit överens med din ridlärare så att häst och klass (hinderhöjd) passar dig.

Det kostar 100kr per start i hästhyra. Då förväntas du komma dagen innan och göra iordning din häst, samt ansvara för skötseln av hästen under själva tävlingsdagen, så som mockning, utsläpp mm. Du kommer att få en skötsellista och det kommer att finnas en funktionär i stallet att fråga under själva tävlingen. Tänk också på att du förväntas att ha med en funktionär över 16 år som kan hjälpa till på tävlingen och att det är funktionären, eller du själv, som är med och bygger och river banan och allt runomkring före och efter tävlingen.

Allt om tävlingen hittar du i propositionen i TDB. https://tdb.ridsport.se/meetings/48725

Välkommen!