Nu är Fanny och Frida hemma igen efter några dagars Conradträning.
Vi spenderade tre dagar nere i Skåne och Frida hade med sin Lakris ned för att träna. Denna gången var vi på en hästanläggning i Laholm. Det var många fina ekipage att sitta och titta på, många var där för att även avsuttet ta del av träningarna samt att det dessutom ena kvällen var middag och föreläsning.
Conrad Schumacher är för er som inte känner till en otroligt duktig tränare ifrån Tyskland som kommer till Sverige några gånger per år tack vare Eva Lekander och Dressyrsporren som är arrangören bakom dessa fantastiska träningar. Vi är otroligt tacksamma för att vi får vara en del av detta.
_____________________________________________________________________________
Conrad Schumacher Källa: http://evalekander.com/Dressyrsporren.html

Internationell GP- ryttare,- tränare,- domare & coach.

Verksam i bl a Sverige, England , Irland, Tyskland – kontrakterad i USA.

Conrad Schumacher är en av världens mest erfarne tyska dressyrtränare. Tränat ett flertal ekipage till OS och mästerskap på olika nivåer och framgångsrika team från Tyskland, Holland, England och USA. Med sin långa erfarenhet som GP-ryttare / GP- domare och som tränare/coach med över 4000 kombinationer av häst/ryttare, därav 500 YR, kommunicerar han sitt system enkelt och tydligt med sitt direkta tilltal.

Conrad fokuserar bl.a. på ‘utbildning av ryttaren’ och ‘systematical approach’, ‘mental fitness’ och ‘neckcontrol’ med honnörsordet ‘FEEL’ genomgående i sitt system.

Dressyrsporren bilades 2005 och samarbetar sedan dess med Conrad. Dressyrsporren och träningarna för Conrad ska erbjuda en tränare för tränarna.
_____________________________________________________________________________

Denna gång var även Conrad två dagar i Stockholm, Ekerö, Sjövillans Gård för träningar och föreläsning innan han kom till Laholm. Frida passade på att åka även dit före helgens träningar. Med som sällskap hade hon Elin Andersson.

Efter sådana här dagar känner man alltid samma sak…
Det är alltid lika roligt att fylla på sin kunskap, få ny inspiration, se duktiga ekipage, lyssna på Conrads träningar och att få ta del av hans träningsfilosofi. Man blir alltid så “boostad” och fylld med energi efter dessa tillfällen. Sugen till max att undervisa och dela med sig till sina elever. smiley