Nu var det ett tag sen jag bloggade sist och jag ska försöka att sammanfatta den senaste tidens händelser här.

TVÅ LYCKADE TEMADAGAR
Fredag den 9/11 och lördag den 10/11 hade vi två stycken temadagar för ridskolans barn och ungdomar. Rykttävling och Stalljakt stod på schemat och Linn och rebecka ansvarade för dessa roliga aktiviteter. Det blev ett stort deltagande och stallet var fyllt till bredden. Det var även en hel del publik som följde med för att titta på. Fina priser fanns att vinna till samtliga deltagare.
Vinnarna i Jutagårdens Stalljakt:

LINN TRE VECKORS PRAKTIK
Linn Claesson har varit extra mycket hör ute under tre veckors tid när hon gjort sin praktik/APL. Linn går på Uddetorpsgymnasiet. Linn är alltid lika duktig och intresserad så det har varit ett rent nöje att haft henne här under den här tiden.smiley

CLINIC MED PEDER FREDRICSON

Tisdag 13/11 var vi på Strömsholm och tittade på en clinic med hoppryttaren Peder Fredricson. Det var Jag, Frida och Linn som turligt nog hade praktik här just när vi skulle iväg på detta. Det var en riktigt bra kväll och vi åkte hem fulla med inspiration och ett sug att dela med sig till våra elever där hemma.

TEMADAG – INSPIRATIONSFÖRELÄSNING MED FODER I FOKUS

Tisdag 20/11 var det temadag och inspirationsföreläsning om foder. Svenska foder var värd för kvällen och det var många på plats i ridhuset för att ta del av detta ämne. Kul med så stort intresse även för rent teoretiska ämnen. Över 30 stycken vilket även Svenska foder tyckte var ovanligt många då de brukar ha runt ett tiotal på deras andra föreläsningar.

Svenska foder hade med fina goddiebags till alla deltagare samt att de även lottade ut en fint utetäcke till en i publiken. Den lyckliga vinnaren blev Meya Almström. Grattis!

UNGDOMSLEDARKURS & BANBYGGARUTBILDNING
Lördag och söndag 24/11-25/11 var Fanny och Frida iväg på var sin aktivitet. Frida höll i Västergötlands ridsportförbunds första utbildningssteg i årets Ungdomsledarkurs. En kurs som både Jag och Frida tycker är otroligt roligt att vara kursledare på. Denna gång kunde tyvärr inte jag vara med då jag hade min sista utbildningshelg i min banbyggarutbildning. För över ett år sedan påbörjade jag min utbildning. Det har varit ett par helger med utbildning, en hel del praktik för att nu avsluta med flertalet delprov. En rolig och lärorik helg som slutade på bästa sätt. Jag blev godkänd. smileysmiley

BESÖKSGRUPPEN PÅ BESÖK

Måndag 25/11 var Svenska Ridsportförbundets besöksgrupp här på besök. I och med att ombyggnaden av stallet är klart samt att vi under ett flertal år jobbat med att uppfylla alla de övriga krav som ställs för att bli en kvalitetsmärkt ridskola stod nu möjligheten till det öppen. Ridsportförbundet var här och gick igenom sitt protokoll på över 600 punkter som skulle uppfyllas. Check, check, check!!! Kändes skönt när det nu står klart att vi även på pappret har en hög kvalitet på hästar, utbildning, personal, anläggning och säkerhetstänk.

Läs mer här: http://www.ridsport.se/RidklubbRidskola/Kvalitetsmarkning/

Skyltarna som ridsportförbundet har för att klassificera ridskolorna i landet kanske inte säger mycket för den vanliga besökaren som kommer hit varje vecka… men för oss och för ridsportfolk säger den en hel del! Vi känner oss mycket stolta över att vara en del av Jutagårdens Ridskola!

Yes! Ett av våra långsiktiga mål är uppfyllda!