Igår, söndag var det terminens sista temadag. Hela 55 stycken hade tagit sig till ridhuset denna söndagseftermiddag för ta del av den sista clinicen, Dressyr med Frida. Ridning stod i fokus och Frida red sina två hästar Tim Tom och Lakris men även fyra av våra fina lektionshästar Navarino, Viper, Calle och Effeect. Eleverna hade fått vara med och önska vilka de ville se.
Med oss fanns även Meya, Sandra, Wilma och Ronja som hjälpte till att rodda med allt kring hästarna så de var klara och framridna i tid.

Några saker vi pratade om var hur man bemöter varje häst på rätt nivå både med hänsyn till sin egen och hästens status dels vad det gäller dagsform och utbildningsståndpunkt. Varje häst och människa är unik och det underlättar om man känner till sina egna och hästens svagheter och styrkor. Vi pratade om att vi tillsammans har ett ansvar för att alla våra hästar ska fortsätta trivas, må bra, vara fina i kroppen och bjuda på en trevlig ridkänsla. Vi alla gör redan ett superbra jobb så det är bara egentligen att fortsätta i samma anda. Viljan att lägga ned tid på skötsel, mys och kvalitetstid med sin häst före och efter ridlektionen, att vi alltid reagerar om något inte verkar vara som vanligt med vår häst, att vi alltid värmer upp på ett ödmjukt sätt, att vi sätter hästen i korrekt och bra arbete där den jobbar avspänt i psykisk och fysisk lösgjordhet.

Vi försökte även belysa vad som kan vara viktigt att prioritera som ryttare, i vilken turordning man gör saker, att man gör klart, gärna upprepar mm tills man har nått önskat resultat. Vi gick igenom några av de övningar som genomsyrar verksamheten både från lätt till svår klass.

Vi hoppas att ni alla fick med er något hem samt att vi lyckades inspirera många av er intresserade och duktiga elever som fanns på plats denna kväll. Nu återstår tre veckor av den här terminen. Nu kör vi!
Tack för ett trevligt avslut på höstens temadagar, kul att ni var här och förgyllde vår kväll!