Som ni säkert vet har vi i nuläget flera fina framtida lektionshästar på Jutagården. Sedan länge, närmare bestämt 2006 köper vi in unga hästar, gärna direkt från uppfödare för att utbilda själva till bra lämpliga lektionshästar.

Just nu har vi som tvååring Lord Darlington, treåringar Torpalyckans Pluto, Torpalyckans Lucky Point, Brons Hans Majestät och fyraåringar Torpalyckans WWW, Torpalyckans To the Point, Torpalyckans Mr Wiggo och Torpalyckans Cosmos.

Under tidiga hösten var Pluto och WWW iväg till Nybro för treårstest och kvalitetstävlan för 4-åringar. Båda gick vidare till final. WWW som hopptalang och Pluto som gångartstalang. För ett par veckor sedan gick finalen i Vetlanda och båda ponnyerna gjorde otroligt bra ifrån sig och WWW kan numera titulera sig som Sveriges finaste 4-åring i hoppning. Så häftigt!

Ridsport skriver att segrande Torpalyckans Www hade god spänst, var reaktionssnabb och arbetsvillig som hade lätt för att korta sin galopp. Fina kort finns i artikeln.

https://www.tidningenridsport.se/yngve-frej-bast-i-738-i-litet-startfalt/

Frida skriver såhär på sociala medier:

Under helgen som gick var två av våra fina ungponnyer på riksfinalen i Vetlanda. Det var Torpalyckans Www som hade kvalificerat sig till hoppfinal för 4 åringar. Det var uppsutten hoppning. Han gjorde väldigt bra ifrån sig och hoppade sig till Vinst.???
Torpalyckans pluto hade gått vidare som gångartsponny och gick finalen för 3 åringar. Ponnyerna ingår i skultorps ryttarsällskaps unghästprojekt. Vi har under 2 års tid jobbat med inridning och utbildning inför deras liv som lektionsponny här på Jutagården. Jag, Frida är så stolt över både duktiga ungdomar och fina ponnyer.

Här är gänget som jobbat med unghästarna ifrån vänster Meya, Ronja, Torpalyckans Pluto, Frida, Wilma och på bilden saknas Sandra. Bra jobbat tjejer många nedlagda timmar har gett resultat. ??? Sen vill vi tacka Evelina Bromér för inridning den första tiden samt uppfödaren Maria och Thomas på Torpalyckans stuteri för att vi får förmånen att köpa era fina avkommor.