Hej alla Stallassistenter!
Snart är det dags för höstlov och vi vill därmed passa på att hälsa välkomna till några roliga SA-dagar.
Onsdag-fredag med övernattning om så önskas. 

På onsdag tänkte vi oss en härlig stalldag. Vi kommer inleda med ett SA-möte där vi går igenom rutiner och hur allt fungerar för er på era SA-dagar.  Ta gärna upp om du har synpunkter och kom gärna med förbättringsförslag hur vi kan få er tillvaro här ute ännu bättre och ännu roligare. Vi kommer gå igenom stallrutinerna på plats i stallet, vi pratar hästhantering och säkerhet. Dessutom kommer vi lägga stort fokus på att få ännu bättre ordning i stallet. Vi kommer tillsammans organisera förvaringen av vår utrustning. På loftet finns stora möjligheter och vi har köpt in ett 30-tal garderober som finns till vårt förfogande. Vi ska sortera, märka upp osv så det blir lätt för alla att hitta och ta del av den utrustning som kan tänkas behövas i olika situationer.

På torsdag är det eran riddag. Vi kommer ha ett dressyrpass. Ni får gärna lämna tre önskemål på hästar som du skulle vilja rida. 

På fredag kommer vi ha en unghästdag där Wilma Johansson kommer dela med sig av sin upplevelse gällande arbetet med våra unghästar. Hon är en av dom personerna som under mer än ett års tid varit med i en unghästsatsning som ridskolan sökt via idrottslyftet där hon fått vara med i utbildningen av våra unghästar. Hon har med handledning och avstämning gjort ett fantastiskt jobb. Hon har tagit stort ansvar, lagt ned mycket tid och lärt sig oerhört mycket på vägen. Hon kommer prata och visa praktiskt i ridhuset hur hon arbetar dem. Det blir också ett tillfälle för er att se unghästarna i arbete. Som elev och som stallassistent är det viktigt att veta hur man utbildar en häst, vad som är viktigt att tänka på hur vi präglar dem i allt vi gör med dem.

Onsdag -fredag är det aktiviteter mellan 9:00-ca 14:00 
Vi bjuder på lunch.
Ni får gärna sova över. (Då ordnar ni själva med kvällsmat och frukost)

Anmäl dig till aktiviteterna via horsemanager. Klicka på aktiviteter, SA-aktivitet höstlovet, och välj vilka tider du vill anmäla till. Dessa kan du välja bland:
Upplägg: 30/10 9:00-14:00 Stalldag——————————————————————————- 
30/10 14:00-19:00 eftermiddag självständigt ——————————————————————————- 
30/10 19:00-08:00 övernattning ——————————————————————————- 
31/10 9:00-14:00 Riddag dressyr——————————————————————————- 
31/10 14:00-19:00 eftermiddag självständigt ——————————————————————————- 
31/10 19:00-08:00 övernattning ——————————————————————————- 
1/11 09:00-14:00 Unghästdag

Vi uppmanar till att även vara med på Erik Berggrens clinic samt hoppträning lördag och söndag. På lördag finns möjlighet att köpa lunch. Bokas i förväg via mail fanny@jutagardensstuteri.se döp mailet till Erik Berggren 
Det är oerhört givande att titta på när andra rider så vi hoppas många tar chansen till detta denna helg. Vill ni sova över även under helgen går det självklart att lösa i viss utsträckning. 

Hoppas ni ser fram emot roliga dagar tillsammans! 
Varmt välkomna!