Nu har det som inte fick hända, hänt. 🙁

En häst i stallet, Svend har uppvisat feber och vi kan tyvärr inte utesluta att det kan vara en smittsam sjukdom.

Idag, måndag har veterinär varit här och tagit prover. Anläggningen är stängd tills vidare. Inga hästar får komma till eller lämna anläggningen. Dessutom måste extra försiktighet vidtas av dom människor som hanterar Jutagårdens hästar i väntan på provsvar.

Därför kommer vi tyvärr att ställa in måndagens, tisdagens och onsdagens lektioner i väntan på provsvar. Elever som rider dessa dagar kommer ges möjlighet att rida igen i höst.

Vi håller alla tummar vi tar för att det inte ska röra sig om någon allvarlig smittsam sjukdom. När vi fått provsvar så tar vi ställning till hur vi gör med resterande dagar och resterande del av terminen.

Eventuellt kan det bli temadagar torsdag 4/6, fredag 5/6 och måndag 8/6. Dessa riddagar har ännu inte haft temadag den här terminen. Anledningen att vi väntat med detta var för att vi inte visste hur det skulle bli med Corona. Nu när terminen närmade sig sitt slut och vi inte behövde göra några omändringar pga. Covid 19 tänkte vi egentligen ha skippat temadagarna men med tanke på rådande sjukdomssituation i stallet kan vi komma att genomföra dem ändå.    

Hoppas ni har förståelse för detta och hjälper oss att klara ut denna komplicerade situation vi står inför.

Mvh Frida Hansson, Jutagårdens Ridskola & Skultorps Ryttarsällskap