Jutagårdens Ridlärare svarar på frågan vad är det bästa med att vara ridlärare på Jutagårdens ridskola?

Frida Hansson

– Jag tycker det är ett riktigt drömjobb. Tänk att få jobba med männsikors fritid, absoluta primetime i veckan. För många är det den absolut bästa tiden i veckan. Vi träffas, idrottar och utvecklas med kärleken till hästen som drivkraft ( i allt vi gör.) Det är roligt att få vara en del av elevernas utvecklingsprocess både som ryttare och hästmänniska. Men också i människors personliga livsutveckling/livsresa att få förmånen att följa dessa underbara personer genom livet. Jag är så tacksam.

Fanny Nilsson

– Det bästa är helt klart att man får arbeta med det man tycker är allra roligast. Hästar, ridning, människor och undervisning. På Jutagården har vi hästar som trivs, mår bra, är lämpade för uppgiften och kan därför hjälpa mig att lära eleverna nästa steg i deras utveckling. Här finns elever som är glada, positiva, intresserade, mottagliga, trogna och hängivna hästen och ridsporten. Att få vara en del av mångas bästa stund i veckan är lyxigt. Jutagården är en fantastisk plats att vara på med en bra anläggning och rofylld miljö.  Att få vara med och utforma en ridskola att vara stolt över och som alltid strävar efter att ligga i framkant och erbjuda en kvalitativ ridutbildning är en drivkraft. Hästar, elever och Jutagården är helt enkelt för mig en perfekt kombination och något alldeles unikt. Jag har världens bästa jobb och arbetsplats som tillåter mig utvecklas i det jag håller på med. Såväl ridlärare, ryttare som hästmänniska. 

Johanna Ljungqvist

– Jag tycker att ridskolor fyller en enormt viktig funktion för barns och ungdomars fritid, inte bara för motionens skull utan också för den gemenskap som skapas i stallet, det är en slags fritidsgård. På Jutagården finns en jättefin vi-känsla, alla får vara med och det är en självklarhet att hjälpa och peppa varandra. Här är det inte enbart fokus på att rida ridlektion, det är lika viktigt att ta hand om sin häst före och efter ridpasset. För mig och många andra är det den stora behållningen att få pyssla om ”sin” häst och umgås med kompisarna i stallet i samband med ridlektionen, det blir lite som att ha en egen häst för en dag. Det är några av anledningarna till att vår familj valde att rida på Jutagården när vi flyttade hit. Till vardags arbetar jag som elevhälsochef och utvecklingsledare på Barn- och utbildningsförvaltningen i Tidaholms kommun. Jag är utbildad ma/na-lärare 1–7 och älskar att undervisa, men då det inte ingår så mycket undervisning i mitt nuvarande arbete är jag jätteglad för att få göra det på Jutagårdens ridskola. Att se glädjen i ridelevernas ansikten när de galopperar för första gången, får den där aha-upplevelsen när hästen går på tygeln eller vågar hoppa det höga hindret är fantastiskt!

Madelene Ingerhage

– Det bästa med att arbeta på Jutagården är såklart alla härliga & fantastiska elever, hästar, stallassistenter & alla andra man möter där. Alla är så positiva, arbetsamma och vill alltid lära sig mer och det gör att det alltid är lika roligt att komma hit. Att dessutom få se utvecklingen hos både elever och hästar samt att få vara en liten del av den resan är något alldeles extra. Det är ju det häftigaste som finns när man får allt att stämma och man kan kommunicera med hästen med så små signaler att den nästan kan förstå vad man tänker. Jag är väldigt glad att jag får chansen att jobba på Jutagården.

Johanna Jarvén

– Det bästa med att jobba på Jutagårdens ridskola är att få träffa eleverna och föra vidare min kunskap till dem och se deras utveckling under terminen.