Efter dagens presskonferens fick vi tyvärr bekräftat att de står fast vid att idrottsföreningar ska avstå från att arrangera läger, matcher och cuper. Tidigare var barn födda 2005 eller senare undantagna men nu blir det ytterligare skärpning och folkhälsomyndigheten meddelar idag, 24/2 att det from 1 mars gäller för alla åldrar. Det mesta tyder på att det gäller fram tom 30/6 men de uppgifterna är inte helt bekräftade.

Jutagården har med tanke på det valt att skjuta ytterligare på ridlägeranmälan som skulle genomförts nu på söndag 28/2 (efter att varit framflyttad ytterligare en gång från ursprungsdatumet 31/1). Vi planerar nu för ridlägeranmälan 28/3 KL 15:00.

Vi hoppas och tror fortfarande på en ridlägersommar på Jutagården, om än med anpassningar likt förra året. Vi håller våra tummar för att ni har tålamod att vänta ytterligare en tid tillsammans med oss. Förhoppningsvis vet vi mer i slutet av mars och kan presentera ett ridlägerschema som vi med större sannolikhet kommer kunna genomföra. Har vi ridlägeranmälan nu i februari ser vi en risk med att vi tvingas ställa in läger som ligger i början av sommaren och då skulle det få väldigt tråkiga konsekvenser för de personer som anmält sig till ett tidigt läger.  

Om den här rekommendationen ligger kvar hela sommaren, vilket inte mycket tyder på, kommer vi försöka hitta andra alternativ på roliga sommaraktiviteter tillsammans med oss och hästarna. Aktiviteter som följer de rekommendationer som myndigheterna sätter upp. Så till er som är rädda för att inte kunna få några hästiga aktiviteter i sommar kommer vi på Jutagården verkligen försöka allt vi kan för att erbjuda er olika ”Corona-anpassade” alternativ. Det kan bli alternativ som att hyra-häst, sommarridskola, dagverksamhet, privatlektioner etc. Men det mesta pekar ändå på att det kommer bli läger from 1 juli och framåt.

I väntan på ridlägeranmälan och sommaren så får vi se till att samla kraft och hjälpas åt att förhindra fortsatt smittspridning. Häng i och håll ut så är sommaren snart här!