Här kommer en påminnelse till alla som vistas på vår anläggning. Det är inte bara en allvarlig coronapandemi som härjar i världen utan även flertalet dödliga och väldigt allvarliga sjukdomar för häst. Just nu är det ett hemskt scenario nere på en tävlingsanläggning i Europa, Valencia med ett dödligt virusutbrott, EHV-1, som fått otroligt snabb spridning världen över.
På Jutagården tar ansvar och ser till att vi kan erbjuda en smittfri miljö för såväl hästar som människor.
Jutagårdens regler säger att du alltid måste, tvätta händerna, ha olika kläder, skor, handskar, hjälm, säkerhetsvät, borstar, ja allting… om du vistas i flera stall. Tar du med din egen häst till anläggningen är det viktigt att du alltid gör en kontroll på allmäntillståndet. Ett bra sätt att säkerställa att den är frisk är genom att tempa den. Ta för vana att göra det innan du åker. Vid minsta tvivel, stanna hemma.

Läs mer på ridsportförbundets sida. https://www.ridsport.se/Aktuellt/Slidernyheter/skyddahastenfransmitta#.YEB9VQmVN3k.facebook

På Jutagårdens hemsida kan du läsa vilka regler som gäller hos oss. http://jutagardensstuteri.se/ridskolan/att-rida-pa-lektion