Här kommer en påminnelse till ALLA som vistas på Jutagården.

Det finns en rad smittsamma hästsjukdomar som ständigt figurerar i vårt avlånga land. Att få en sådan sjukdom kan vara förödande inte minst för våra kära hästar utan också för hela vår verksamhet.

På Jutagården tar ALLA ansvar 365 dagar/år. 2015 införde vi på Jutagården regler och rutiner för att förhindra spridningen av smittsamma hästsjukdomar. ALLA som rider hos oss ansvarar för att känna till och följa de regler och bestämmelser vi satt upp för att skapa en smittfri anläggning samt förhindra en eventuell smittspridning. Vistas man i flera stall måste man ha flera uppsättningar med utrustningar och vara noggrann med att hålla isär dem. Man FÅR INTE använda hjälm, skor, borstar, schabrak etc på Jutagården som man även har i ett annat stall. 

Här finns samlad information med de regler och bestämmelser vi satt upp för alla er som vistas på Jutagårdens ridskola.

På Jutagården tar vi det säkra före det osäkra. Tillsammans månar vi om våra hästar och skapar förutsättningar för en smittfri anläggning.

Tack för att vi alla hjälps åt.