Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Härligt reportage om Jutagården

Uncategorised Posted on 2021-03-20 20:05:35

Tidningen Häst och Ryttare har skrivit ett reportage om Jutagården och Frida med anledning av hennes utmärkelse Årets Ridlärare 2020.

Fotograf Anders Nilsson

Idag kom medlemstidningen hem i brevlådan. Rolig läsning för oss alla som vistas på Jutagården. 🙂

På nätet kan man också läsa artikeln.

https://www.ridsport.se/hastryttare/Reportage/medkarlektillhastenochjobbet?%3F%3Ffbclid=IwAR0oz2ZpK1hhrXu3dR3y1ZVIe06exjcX4G3AX9-VTg50lD4aN_5E_AISNdA&fbclid=IwAR0V8vqOEWan4AqzDJ3gYoDwsBDBMy3713cB4IT_H4S1JFsTInwsGceojBM#.YFXzCg0GTzm.facebook



Sommaren på Jutagården

Uncategorised Posted on 2021-03-20 17:42:38

Nu är det äntligen dags igen för en ny sommar på Jutagården! För oss och många andra är det årets absoluta höjdpunkt!

När vi ser tillbaka på förra årets läger så minns vi dem som lyckade, välbesökta och otroligt roliga. Och…trots att vi befann oss mitt i en pågående Coronapandemi så lyckades vi anpassa våra läger så de gick genomföra på ett smittsäkert och bra sätt. Tack vare er deltagare kunde vi få till en sommar som trots allt präglades av glädje, ridning, hästar och mängder av fantastiska ögonblick. Ni deltagare gör alltid varje sommar till något extra och vi är stolta och glada över att så många vill komma på läger hos oss varje sommar.

Inför 2021 och stundande sommar kan vi nu presentera en rad roliga sommaraktiviteter i form av dagkurser och läger helt i enlighet med de råd och restriktioner som finns. Vi har redan nu försökt göra en rad anpassningar och förhoppningsvis räcker det om läget står oförändrat. Vi hoppas och tror samt håller tummarna för det.

Prospektet med all information hittar du här:

Anmälningsstart: Söndag den 28 mars KL 15:00 smäller det! Då öppnar årets anmälan. Vi vet sen tidigare att det gäller att sitta redo om man vill säkra en plats. Förra året anmälde sig närmare 100 st direkt inom loppet av några minuter.

Mer info: om ridlägren och hur anmälan går till hittar du på vår hemsida. http://jutagardensstuteri.se/ridlaeger

Hoppas du vill vara med och skapa ridlägerminnen tillsammans med oss. Nu längtar vi efter sommaren så att vi får träffa alla förväntansfulla deltagare. Välkända som nya bekantskaper.

Varmt välkomna!



Upplägg sommaren 2021

Uncategorised Posted on 2021-03-20 17:03:10

Vi på Jutagården kommer göra vårt yttersta för att kunna erbjuda er aktiviteter i sommar som följer de råd och restriktioner som finns gällande den pandemi, Covid-19 som råder just nu.

I år kommer vi erbjuda sommarkurser (dagtid) i juni och ridläger med möjlighet till övernattning i juli.

Vi hoppas du vill vara med oss i sommar.

Sommarkurs

Sommarkurserna riktar sig till dig som vill utveckla din ridning, få mer tid tillsammans med hästarna och inleda sommaren med några härliga dagar tillsammans med oss på Jutagården. På våra sommarkurser är du här dagtid mellan KL 08:00-17:00. Vi erbjuder 2 ridpass/dag, teori, lunch och fika. Våra kurser riktar sig till alla åldrar och utbildningsnivåer. Vi anpassar lektionsinnehållet helt efter vilka deltagare som anmäler sig.

Ridläger

Ridlägren är för dig som vill spendera hela dygnet på Jutagården. Det är för dig med eller utan egen häst som vill få minnen för livet. Vi kommer försöka få din lägervecka lärorik, utvecklande, spännande och fylld med många skratt. Det blir intensiva dagar där hästen står i centrum. Våra läger riktar sig till alla åldrar och utbildningsnivåer. Vi anpassar lektionsinnehållet efter vilka deltagare som anmäler sig. Deltagarna väljer om de vill sova hemma i sin egen säng, ta med eget boende i form av husvagn, tält etc. eller om man vill övernatta i vår ridlägerbostad. Med tanke på Covid-19 finns det begränsat antal platser i vår ridlägerbostad.

Träningshelg/Träningsläger

Träningshelgen och träningslägret riktar sig främst till ungdomar och vuxna med eller utan egen häst som vill lägga fokus på träning och kanske tävling. Vi jobbar med ekipageutveckling där du, din häst & dina mål står i centrum. Vi kommer att fördjupa oss inom ridning såväl teoretiskt som praktiskt. Träningshelgen är dagtid mellan KL 08:00-17:00 och träningslägret är med övernattning för dem som önskar.

Anmälningsstart:

På söndag 28/3 KL 15:00 öppnar anmälan. Om det är som det brukar så gäller det att vara med när klockan slår tre. Vi brukar få in över 100 anmälningar inom loppet av några minuter.