Det är fantastisk roligt att så många valt att vara med på helgens dressyrtävling lördag 2/10. Närmare 40 starter är vi uppe i vilket är långt mer än vi vågat hoppats på. Med bara några dagar kvar önskar vi er alla ett stort lycka till.

Startlistor och ryttarmeddelande för KM lördag 2/10 finns nu publicerade på Equipe.

https://online.equipe.com/sv/competitions/43973

Här hittar du funktionärslista till KM, observera att den kan komma att ändras vid eventuella avanmälningar.
Information till dig som rider ridskolehäst:

• Kom i god tid och hjälp till att hålla god ordning i stallet, omkring din häst och på dina saker.

• Var beredd på att hämta din häst i hagen. Ha alltid sällskap när du hämtar din häst.

• Gör iordning hästen innan ridning. Borsta gärna lite extra så den blir ren och fin. Putsa gärna utrustningen. Knoppa om du vill. Vill du komma redan på fredagen och göra iordning en del så går det utmärkt.

• Gällande utrustning för dressyrtävling kan det vara bra att tänka på följande: Betsling, tex inte pelhambett. Man får inte ha några hjälptyglar så som tex martingal. Inga benskydd. Inget spö. Sporrar går bra. Prata med din ridlärare eller läs i Tävlingsreglementet (Moment 210 &211) om du är osäker på vad som gäller.

• Var noggrann med utrustningen, jämna stigläder, sadelgjord etc.

• Skritt lång tygel 10 min (Uppsutten eller för hand)

• Uppvärmning trav och galopp ca 10-15 min. Rid inte på för små ridvägar. Utan fyrkantspår och stora volter, etc. (Går din häst med en annan ryttare innan dig kan du hoppa över den här uppvärmningsdelen och gå direkt på att rida programdelar. )

• Paus skritt 2-3 min

• Rida programdelar 15 min. Rid de moment som ingår i programmet. Öva halt, vänd rätt upp, övergångar, serpentinbågar, volter, etc. Detta gör att du blir bra förberedd inför ditt program. Rider du hästen i form är det även här du jobbar med lösgjordhet för att få hästen mjuk och fint mellan hjälperna. Du lägger självklart in skrittpauser när det behövs här också.

• Dressyrprogram ca 8 min.

• Efter ditt program avslutar du din häst. Skrittar ca 5-10 minuter. • Ta hand om den efteråt som efter en vanlig lektion. Släpp ut och fixa stallrutiner.

Välkomna till en rolig tävlingshelg på Jutagården.