Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

inställda lektioner

Ridskola Posted on 2013-10-28 16:09:35

Vi ställer in kvällsgrupperna idag måndag.
Grupp 18.15, 19.15 och 20.15 är inställda pga klass 2 varning.



Historia Royal Cup

Ridskola Posted on 2013-10-28 10:26:35

HISTORIA – Royal cup
Royal cup är en tävling som Skultorps Ryttarsällskap tillsammans med Familjen Andersson och Ylva Lovén-Swärd grundade på 90-talet.

Familjen Andersson kommer ifrån Falköping och drev då en guldsmedsaffär vid namn Royal Guld. De tillverkade pokalen och skänkte prispengar till en tävling.

Skultorps Ryttarsällskap tillsammans med Ylva gjorde cupen till en återkommande tradition som pågått på Jutagården sedan 1992 då första tävlingen gick av stapeln. Namnet Royal cup kommer som ni säkert förstår ifrån guldsmedsaffären Royal Guld.

År 1992 var det hemmaryttaren Ann Bengtsson tillsammans med sin ponny Melissa som tog hem hela segern och därmed fick sitt namn ingraverat på pokalen. Pokalen har vandrat runt i olika hem sen dess och nu finns det många namn som pryder denna fina anrika buckla.

Tävlingsregler:
När alla klasser är avslutade så räknas placeringspoängen samman. Det är de tre högsta klasserna för dagen som ingår i cupen. Poängtabell för royal cup hittar du här:Vid lika poäng särskiljs ekipagen genom bäst resultat i högst klass. Om det ändå är lika mellan ekipagen särskiljs de genom snabbast tid.

Meetingpris: Enligt tradition så delas det ut ett meetingpris (segertäcke) till bästa ekipage i kategori B-, C- samt D för dagen.

Royal cup´s vandringspokal: tilldelas det bästa ekipaget för dagen. (Någon av dom tre som fått meetingpriset) Ryttaren får sitt och sin ponnys namn tillsammans med årtal ingreverat på pokalen. Ryttaren får ha pokalen i sin ägo under ett års tid. (Den återlämnas till klubben igen innan nästa Royal cup går av stapeln.)

Prisutdelning för meetingpris samt vandringspokalen hålls i slutet av tävlingsdagen. Man måste vara på plats för att ta emot sitt pris.

______________________________________________________________________________
Här kan du se vilka som vunnit Royal cup genom tiderna:



Royal cup är genomförd

Ridskola Posted on 2013-10-28 09:47:36

Igår genomförde Skultorps Ryttarsällskap sin traditionsenliga hopptävling Royal cup.

Det var bra väder vilket gjorde att vi kunde ha framridning och framhoppning utomhus. Tyvärr var det lite blött men kändes ändå som vi kom undan bra då det både kunde regnat mer, blåst, snöat och varit minusgrader.
Vi kom upp i 140 starter vilket är rekord om man ser flera år tillbaka i tiden. Kul tycker vi. Vi hade som vanligt många SRS:are med. Följande ryttare representerade klubben: Louisa Kjernald, Kristina Granholm, Tilde Persson, Ella Lindegårdh, Petra Dahl, Lina Sjöqvist, Caroline Hoerschelmann, Ella Larsson, Åsa Alsterlund, Linn Claesson, My Törnqvist och Madelene Ingerhage.

Det var flera som placerade sig.
Klass 1 -LC
Kristina Granholm kom 2:a med ridskoleponnyn Svend
Lina Sjöqvist och ridskoleponnyn Rose hamnade 4:a, tyvärr precis utanför placering.

Klass 2 LC+5
Ella Lindegårdh och Charlie kom 3:a
Tilde Persson och Harry kom 5:a
Petra Dahl och Munsboro Supreme kom 4:a

Klass 3 LB
Ella Lindegårdh och Charlie kom 3:a även i denna klassen
Åsa red felfritt på ridskoleponnyn Lord-River i avd B vilket innebär placering.

Grattis till bra ritter och fina placeringarsmiley
__________________________________________________________________________

Resultat Royal cup 2013 :
Meetingpris i form av segertäcke från Skövde ridsport
Kategori B: Ida Selin – Sörgårns Cindy 15 poäng ( 6 från klass 3 och 9 från klass 4)
Kategori C: Nellie Berntsson – Golde Oz 17 poäng ( 8 från klass 3 och 9 från klass 4)
Kategori D: Emma Hillefors – White Satin 17 poäng ( 8 från klass 3 och 9 från klass 4)

Royal cups vandringspokal gick till Nellie Berntsson och Golden Oz (Särskiljde genom snabbast tid då både hon och Emma hade samma poäng)

Grattis till er önskar Skultorps Ryttarsällskap
___________________________________________________________________________

TACK TILL ALLA FUNKTIONÄRER
Vi i tävlingskommittén vill tacka alla er som var här under lördagen på klubbens fixardag och ni som var här i går som funktionär. Utan er så fungerar inte en tävlingsdag. Ni gjorde som vanligt ett superbra jobb.
Under gårdagen var det flera som kommenterade hur duktiga ni var. Både tävlanden, publik, domare mfl. Sträck på er. Ni har gjort en superinsats.Allihop! Hoppas att ni, precis som vi, ser fram emot fler roliga tävlingsdagar tillsammans.smiley

Detta var klubbens sista medlemsaktivitet. Funktionässchemat är nu avklarat. Vi väntar med spänning till 2014 då ett nytt schema kommer. Ridskoleelever får som ni kanske vet en halvdag / år och licensryttare två stycken halvdagar/år. Jag kan meddela att så gott som alla har under 2013 genomfört sitt uppdrag. Tyvärr finns det några som sluppit undan sitt uppdrag genom att inte dyka upp. Tack och lov är det ytterst få. (Dom går att räkna på två händer… och med 200 personer får väl det ses som ett stort engagemang. 95% av våra medlemmar genomförde sitt uppdrag. Tummen upp till er!!!
____________________________________________________________________________

TACK TILL SPONSORERNA
Vi vill också tacka våra sponsorer.
Gustafssons blommor som ser till att vi har fina blommor på vår anläggning samt inne på hoppbanan.
Alla hindersponsorer, coop, allmusikverkstan, hår och hair, lackdals bygg, jb villan, SRS, jula hotell, lorentzons styr, apartment, henåkers och combitech.

Detta var ju en inomhustävling och då blev man påmind och tacksam över vår fina belysning. Tack Björn nord och felxervice.

Dessutom fick vi väldigt fina priser till våra klasser. Filippas sponsrade med grimmor, Skara hästsport till segertäcken i klass 3 och 4 och skövde ridsport med hederspriser och täcken till royal cup vinnarna.
Utan er sponsorer skulle SRS ha svårt att genomgföra en tävling på samma sätt. Tack!
______________________________________________________________________________
Med detta så sammanfattar vi tävlingen som en lyckad tävlingsdag. Vi i tävlingskommittén är nöjda och blickar nu framåt mot två klubbtävlingar den 17/11 och 1/12. Hoppas vi ses då.



Tips: Nellie Berntsson – Jutagården

Ridskola Posted on 2013-10-28 09:17:29

Jag fick ett tips om att Nellie berntsson skrivit om gårdagens tävling på hennes blogg.
Nellie bedriver en av Sveriges största bloggar och har 150 000 unika besökare varje dag. Igår var hon på Jutagården för att tävla Royal Cup och jag lovar att det var en av anledningarna till att läktarna var så fulla igår. Det var många hästtokiga tjejer och killar som ville ta kort och få autograf av henne.

På bloggen är rubriken. Ett ord WOW. Hon är nöjd med dagen och med Skultorps tävling. Den överträffade hennes förväntningar. Hon skriver: Hatten av till hela Skultorp och alla funktionärer och tackar även alla “fans” som var där för hennes skull.

Läs inlägget här:

http://nellieberntsson.se/2013/10/27/ett-ord-wow-2/

Det blev storslam för Nellie och hennes Golden Oz. Vinst i 90 och 95 samt vinst i meetingpris, kategori C. Som om inte det vore nog tog hon hem hela Royal cup och därmed blir vandringspokalen ingraverad med hennes namn samt får stå hemma hos henne under ett års tid. Grattis till Nellie önskar Skultorps Ryttarsällskap.



Tips: Lisen Bratt -Jutagården

Ridskola Posted on 2013-10-28 08:58:44

Jag har fått ett tips om att hoppryttaren Lisen Bratt Fredricson bloggat om Jutagården. Hon har en blogg på Hippson där hon nyligen gjort ett inlägg med bilder från förr.
http://www.hippson.se/blogs/Lisen/bilder-fran-forr.htm

Hon skriver att hon varit på ridläger på Jutagården och att Ylva inspirerat henne mycket. Den här bilden hittade jag där. Känner ni igen er? smiley