Fina fantastiska och godhjärtade Cosmos och Toppis. Vad som hänt är svårt att förstå. Vad som hänt är svårt att ta in. Men hur det än är så måste vi acceptera att ni inte längre finns med oss.

Det vi får göra är att försöka minnas och se tillbaka på den tid vi fick tillsammans.

Torpalyckans Cosmos och Torpalyckans To the Point var två hästar som vi köpte av Maria Ahl och Torpalyckans Stuteri. Vi köpte dem när de var tre år. Vi köpte dem tillsammans med Www och Wiggo som är lika gamla. Vi minns den våren som något alldeles särskilt. Glädjen var stor, det var mycket nyfikenhet vad framtiden skulle inbringa och vi märkte snabbt att det fanns ett intresse att engagera sig i dem på många olika sätt. Vi var många som skötte om dem, hanterade dem, gick ut och gick med dem och på flera andra sätt bidrog till att forma dem till de fantastiska individer som de blev.

Under deras två år som de var här så lade vi ned mycket tid på deras utbildning. Och vilken utbildning de fick! Några som varit extra betydelsefulla i deras fostran och utbildning är fyra underbara personer. Wilma Johansson, Meya Almström, Sandra Högström och Ronja Jacobsson. De har lagt ned mycket tid, engagemang och kärlek på dem.  

De har spenderat otaliga timmar på promenader i skogen, hantering i alla dess former, löshoppning, miljöträning och ridning av olika slag.

Treårstestet med Cosmos och Wiggo är en händelse vi alla minns. Han skötte sig så duktigt och fick fint omdöme från domaren.

Under det senaste året så hade hästarna börjat slussats in i verksamheten och samtliga elever som fick äran att prova dem var rörande överens om att det var två riktigt fina hästar. Många var lyriska och de ville gladeligen få rida dem igen. Senast i fredags hade jag en elev som red Toppis för första gången och hon blev överförtjust i honom och sa… Fanny, det här är en häst för mig.

 En annan elev skriver till mig när hon fått reda på vad som hänt: ”Det är så otroligt sorgligt det som hänt. Jag fick chansen att rida To The Point några gånger och det är jag oerhört glad och tacksam för! Det var kärlek vid första ögonkastet. Han var en fantastisk häst som gav allt. Han utvecklades fort och jag såg fram emot att få följa hans utveckling.”

Cosmos och To the Point hade ett hjärta av guld. Det fanns inget ont i dem, de ville alltid göra sitt bästa och de tyckte om Jutagården och alla människorna här. De var två hästar som man kunde göra allt med. Dressyr, hoppning, terräng, barbacka, uteritt mm. Alla uppgifter som de har ställts inför har de klarat med glans.

På förra årets ridläger var det bland annat två deltagare som fick prova att rida dem. De tyckte att det skulle bli spännande att rida unghäst. När de satt upp och började rida såg de ganska frågande ut… De utbrast. Vad då… är det här en unghäst. Wow! Det här är bland det finaste jag har ridit någonsin.

Jag tycker att det sammanfattar dom här hästarna väldigt bra. De var verkligen något extra. Två superfina individer på alla sätt och vis och vi kan inte annat än att vara glada och stolta över att dom varit här hos oss. Tiden blev på tok för kort men dom här två åren har verkligen varit en fantastisk upplevelse som vi tar med oss resten av våra liv.

Cosmos och To the Point- Ni har bjudit oss på så mycket och skapat fina minnen tillsammans med oss och våra elever. Tack för det.

Tack till alla som varit med och bidragit till inlägget med bilder etc.