Vi tycker att det hänt mycket sen vårt senaste utskick och vi vill verkligen ge er beröm för det. Bra jobbat. Nu gäller det att vi alla hänger i och om möjligt växlar upp.

Under den senaste tiden har kraven på att minska smittspridningen i samhället skärpts ytterligare och vi måste dra vårt strå till stacken. Vi ser allvarligt på situationen. Vi vill göra vårt bästa, ta vårt ansvar och vår ambition är att det inte ska spridas någon smitta på Jutagården. Men här behöver vi er fortsatta hjälp. Det är i sista hand ni som tar beslutet att åka till Jutagården. Var fortsatt noggranna med att ni alltid känner er symptomfria och att det heller inte är någon i er närhet som visat symptom. Vi ber er alla att fortsättningsvis hålla avstånd, känna till och följa våra riktlinjer. https://blogg.jutagardensstuteri.se/2020/11/02/skarpta-riktlinjer-covid19/

FÖRÄNDRING

Vi kommer fortsättningsvis att jobba mot att följa normen 8 deltagare. Vi har under de senaste veckorna gjort en bedömning av vilka grupper som klarar sig utan medhjälpare. Vissa ridgrupper som behöver hjälp i stallet och/eller vid ridning kommer att rida i halvgrupp varannan vecka.

  • Grupper som klarar sig utan medhjälpare rider tills vidare i sina vanliga grupper utan ändringar. 4-7 elever/lektion. Föräldrar till elever får gärna vara på anläggningen, tex på parkeringen ifall något skulle inträffa (dock inte i stallet eller ridhuset). Inom gruppen får ni gärna komma överens om en förälder som finns behjälplig inne i ridhuset som kan mocka, hjälpa till med hinder etc. Denne person, tillsammans med eleverna utgör 8 deltagare.
  • Grupper som behöver en medhjälpare vid hästskötsel eller ridning kommer att rida i halvgrupp för att klara 8 deltagare. Det innebär att dessa elever kommer att rida varannan vecka. Ca 3-4 barn tillsammans med 3-4 föräldrar blir 6-8 deltagare. De grupper som berörs av detta upplägg kontaktas via mail inom ett par dagar. Vi hoppas självklart på stor förståelse för vårt beslut, speciellt eftersom ingen kan råda över den här situationen.

Samtliga grupper måste vara fortsatt noggranna med att hålla tiderna. 30 minuter före och 25 min efter sin lektion. Då kommer det inte vara några grupper som möts i stallet.

I nuläget har ridsportförbundet gått ut med informationen att ridskolorna kan fortsätta. Däremot inväntar vi fortfarande besked ifrån riksidrottsförbundet vilket gör att läget kan förändras ytterligare och med kort varsel. I nuläget är planen att vi kommer fortsätta med ridlektionerna enligt ovan fram till jul. Och som situationen ser ut i samhället får vi vara glada och tacksamma för varje tillfälle vi kan rida.

BRA ATT VETA

  • Igenridningar: I en tid där många lämnar återbud blir det också många elever som vill rida igen. Vi vet att trycket är hårt och vi kan tyvärr inte göra något åt detta. En uppmaning från oss är att alla verkligen avbokar sig så snart man vet att man ska vara borta men senaste 13:00 samma dag som man ska rida. Igenridning kan man boka tom 15:00 samma dag. På helgen gäller senast 8:00 för avbokning och igenridning kan bokas tom 09:00.
  • Inställda temadagar: Vi har varit tvungna att ställa in 3 temadagar. Onsdags- torsdags- och fredgasgrupperna red en ridlektion istället på detta inplanerade tillfälle. Den lektionen har vi att spela med ifall vi kommer tvingas att ställa in något ridlektion framöver.

Vi hoppas på stor förståelse för vårt beslut, speciellt eftersom ingen kan råda över den här situationen. Vi ser fram emot en bra avslutning på den här terminen och hoppas på många roliga och givande lektioner trots att omständigheterna tyvärr  inte är som dom brukar vara.

Hälsningar Skultorps Ryttarsällskap och Jutagårdens Ridskola