Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

På gång: 5-års jubileum – Familjedag!

Ridskola Posted on 2011-07-25 13:32:35

Tiden går fort när man har roligt. 5 år har redan gått och det har blivit dags för 5-års jubileum på Jutagårdens Ridskola.

Fredag den 19/8 är det Öppet hus och Familjedag på Jutagården. Ta med dig familj, släkt och vänner och kom till oss på Öppet hus. Du kommer att få se uppvisningar av olika slag. ridlärarana informerar om ridskolan. Det är “prova på ridning”/ponnyridning och vi har tipspromenad, lotterier och andra roliga aktiviteter. Fika finns till försäljning.

Mer info om Jubileet hittar du här:

Hoppas du kommer och firar denna dag med oss.smiley

Varmt välkomna!



På gång: 5-års jubileum – Jubileumsfest!

Ridskola Posted on 2011-07-25 13:31:45

Tiden går fort när man har roligt. 5 år har redan gått och det har blivit dags för 5-års jubileum på Jutagårdens Ridskola.

Lördag den 20/8 är det en stor Jubileumsfest på Jutagården! Alla som vill komma och fira denna dag med oss är välkomna. (inte bara medlemmar utan alla våra vänner och alla som vi känner.) smiley Barn/ungdomar är välkomna i vuxet sällskap. Vi börjar kvällen klockan 18:00 med mingel, middag, tal och underhållning. Middagen beräknas vara klar vid 22:00 och då börjar festen med dansgolv, DJ samt att baren öppnar.

Mer info om Jubileet hittar du här:

Anmälan göres till Frida eller Fanny via mail fanny@jutagardensstuteri.se

Hoppas du kommer och festar loss med oss.smiley

Varmt välkomna!



På gång: Sofia Westborg-hoppträning

Ridskola Posted on 2011-07-25 13:25:03

Nu är hon tillbaka! Sofias hoppträningar har varit mycket uppskattade och nu har du chansen att träna för henne igen. Sofia Westborg som många va er känner till vid det här laget kommer till Skövde/Grevagården under SM:et i hoppning v.33 och Youngster tour v.34. Hon kommer ha några hästar uppstallade hos oss under dessa två helger.

Under v.34 ska hon ha en hoppträning för ryttare med egen häst eller ponny. Det blir på onsdag den 24/8 kl 11:00 och framåt.

.

OBS NY TID!!!

På grund av att skolorna dragit i gång v.34 förlänger vi tiden till eftermiddag också..

Meddela när du anmäler dig om du kan vara med på fm eller em.

Träningen kan bara genomföras om det är bra väder. Ridskolan har nämligen börjat så vid regn är ridskolan i ridhuset. Håll tummarna för bra väder.

.

SRS:s medlemmar har förtur.

Anmäl dig till Fanny via mail fanny@jutagardensstuteri.se

Mer info kommer till anmälda.

Anmäl dig så fort som möjligt, först till kvarn.

(Vi håller på och planerar in ett datum under hösten för en ny clinic med Sofia. Mer info kommer, håll utkik.)



Blogguppdatering/Sammanfattning

Ridskola Posted on 2011-07-25 13:09:39

Nu har jag äntligen sammanställt de senaste veckorna. Trevlig läsning för dig som är intresserad av vad som hänt på Jutagården den senaste tiden. Jag har gjort följande blogginlägg:

Övrigt

v.29

v.28

v.27

v.26

v.25

v.24



Blogguppdatering/Sammanfattning – Övrigt

Ridskola Posted on 2011-07-25 13:06:52

RESULTAT: ABC- Hindertävlingen

Som ni säkert kommer ihåg så kämpade vi hårt med “Hindertävlingen” under våren. Ni vet Skriv ett ABC om din favorithäst eller ridklubb så kan din klubb vinna ett hinder. Vi var otroligt många som kämpade på och vi skickade in riktigt många bidrag. Tyvärr räckte det inte hela vägen. En större ridklubb med fler medlemmar snuvade oss på segern. Partille ridklubb vann tävlingen. Läs mer här: http://www.kundservice.egmont.se/tavling/minhast/

Däremot så ser ni glädjande nog att 2:a platsen togs hem av vår egen Johanna Östman. Det känns ju faktiskt som en tröst. Vi glädjs med henne. Ett stort grattis till ett bra ABC! Kul att Skultorps Ryttarsällskap står med på listan.smiley

.

______________________________________________________________________________

.

A RUNNING PRINCESS

Sommaren har varit fantastisk på alla sätt och vis med roliga ridläger, roliga händelser av olika slag, hästköp, trevlig semester, bra väder, med mera, med mera. Listan kan göras lång. Men är det inte konstigt. Det får liksom inte bli för bra… det är alltid då det händer. Inget gott som inte har något ont med sig. Hmmm…. Nu tänker ni säkert att ordspråket lyder tvärtom men jag tycker det stämmer bättre såhär. Det är så det känns just nu. I början av v.29 hände en super tråkig sak. Prinsessan blev dålig. Det blev bara värre och värre och tillslut var vi tvungna att tillkalla veterinär. Det visade sig att hon ätit en giftig växt vilket medfört att tarmen blivit förlamad. Det fanns inget att göra utan Prinsessan fick lämna oss. Nu springer hon på de evigt gröna ängarna. Extra tråkigt är ju att prinsessan är Jutagårdens egna uppfödning, Johans och Fridas travhäst efter Orrinocco som många säkert kommer ihåg. Hon var nu 3 år och hade hela livet framför sig. Det hade ju bara börjat. smiley Vi ägnar en tanke åt Prinsessan och blir verkligen påminda om hur snabbt det kan gå. Hur något vi älskar snabbt kan ryckas ur våra händer.

Prinsessan, du är saknad. Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.smiley



Blogguppdatering/Sammanfattning v.29

Ridskola Posted on 2011-07-25 12:42:50

RIDLÄGER 4 – TREDAGARS

På detta ridläger var det med 22 stycken deltagare. Vuxna och barn. Det var ett dagridläger med valfri övernattning sista natten. För många av de yngre deltagarna var det ett “prova-på” läger och många var på läger för första gången. Alla deltagare kom från ridskolan så det var bara välkända ansikten. Kul att jobba med dessa elever som verkligen får tre dagar intensivträning. Utvecklingen för många var enorm. Det var även en hel del vuxna. Totalt 7 stycken som utgjorde en egen liten del på lägret. Vi hade middag med vin och mys på kvällen. Roligt inslag/avbrott i det vanliga “ridlägerracet”.

Bilder från detta ridläger kommer att finnas på bildsidan http://bilder.jutagardensstuteri.se

.

___________________________________________________________________________

.

RIDLÄGER 5 – TREDAGARS

Intresset för att gå på läger i år var större än vi först trott. Detta gjorde att vi fick lägga till ett extraläger för att alal skulle få plats. Även extralägret blev fullt med totalt 18 deltagare. Det var både vuxna, ungdomar och barn med på detta lägret med en blandning av personer från ridskolan och utifrån. Även detta tredagars var ett dagridläger med valfri övernattning. Totalt 13 stycken valde att sova över och alla klarade natten galant.

Bilder från detta ridläger hittar du snart på Jutagårdens bildsida http://jutagardensstuteri.se

Detta var sommarens sista ridläger och efter lägeravslutningen kändes det lite konstigt. Ridlägerteamet som jobbat under sommaren var förstås en aning trötta men vi konstaterade snabbt att vi redan längtar till nästa sommar! Hoppas vi ses då!smiley



Blogguppdatering/Sammanfattning v.28

Ridskola Posted on 2011-07-25 12:30:43

RIDLÄGER 3 – FEMDAGARS

På det här ridlägret var det totalt 24 stycken deltagare. Som vanligt hade ett par egen häst med sig. Deltagarna kom ifrån Vara, Falköping, Lidköping, Ulricehamn, Örebro och Skövde. Tre stycken kom hela vägen från Frankrike. Ellin, Kenza och mamma Madeleine Jarl Righi. Mamman är svensk och uppväxt i Skultorp men döttrarna Ellin och Kenza är födda i Frankrike där de bor. De är här för tredje året i rad och det är jättekul varje år de väljer att komma tillbaka till oss.

Vi han med en hel del roliga saker och även detta läger kändes superlyckat. Kul att träffa så många nya personer. Vi räknade till att det totalt var 15 stycken utifrån som alltså inte rider på ridskolan i vanliga fall. Det är nästan 2/3 vilket är ovanligt. 9 stycken av dom var helt okända som vi alltså aldrig hade träffat innan. Kul med nya bekantskaper.smiley

Bilder från detta ridläger hittar du snart på Jutagårdens bildsida http://bilder2011.jutagardensstuteri.se



Blogguppdatering/Sammanfattning v.27

Ridskola Posted on 2011-07-25 12:25:10

Semster en vecka och tripp till Falsterbo Horse Show.

På måndagen åkte vi alla (Fanny, Mathias, Johan, Frida, Noak, “Lilleman”, Inger, Elin och Åsa ned till skåne och Falsterbo. Den årliga hästveckan väntade med tävlingar, shopping, sol, bad, strand, fest och campingliv. En riktig höjdare om du frågar mig. Har man gått miste om Falsterbo så rekomenderar jag verkligen att man förlägger sin semester där ett par dagar under v.27.smiley Ingen blir besviken, och nej, man behöver inte vara hästintresserad, det finns massor med andra roliga saker att göra. Jag lovar!

Hur som. Vi hade en fantastisk vistelse, som vanligt. Vi var där från måndag-torsdag. (Elin och Åsa åkte hem på onsdagen pga att Elin skulle jobba) Sista natten, torsdag-fredag, sov vi i Malmö. Jag, mamma och Mathias sov på hotell inne i Malmö och gjorde stan, åt god mat och gick på Casinot. Frida, Johan, Noak och “Lillen” sov hos Johans bror för att barnen skulle få träffa sina kusiner.

Summa, summaris så var det en kanonsemester och Tusen tack till Angelica och Jeanette som bodde på Jutagården och tog hand om allt där hemma så vi bara kunde släppa allt utan minsta oro. smiley



Next »