Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Gästbloggare Elin Andersson Div II hoppning

Ridskola Posted on 2011-09-05 11:44:34

Först ut som gästbloggare är Elin Andersson. Hon är lagledare för div II hoppning ponny och kommer att berätta om deras första omgång i Hoppallsvenskan.

.

Hej! Igår var vi iväg på allsvenskan division 2 i hoppning för ponny. Vi hade anmält ett lag som skulle bestå av 4 ekipage. I laget denna omgång red: Caroline Horschelmann Prytz, Madelene Ingerhage, Emil Almgren och Benita Forsberg. Felicia Henåker och Michaela Sjölin var också med och tävlade för Skultorp, individuellt.

Dagen började med avfärd från Jutagården strax efter sju, vi var på plats i Vartofta klockan åtta ungefär. Då anmälde vi oss och sen gick vi banan. Vi hade tur med vädret och tävlingen kunde vara utomhus. I förklassen som gick i LD + 5 gjorde alla bra ifrån sig och alla var överens om att det kändes som en bra start inför lagklassen. Caroline kom tvåa i förklassen på sin ponny Julius.

I lagklassen som gick i LC slutade laget på 12 fel i grundomgången och slutade på en tolfte plats. Trots att det inte blev någon placering för laget var alla nöjda över resultatet. Det är tuff konkurrens och alla gjorde sitt bästa. Vi hade en riktigt rolig dag med många fina ritter. Även i lagklassen fick Skultorps ekipage visa sig på prisutdelning, Caroline kom i denna klass på en 4e plats och Felicia på ridskoleponnyn Lord- River kom på en 8e plats. Det är roligt att vi har en så bra stämning i vår röd-svarta klubb. Vi uppmuntrar varandra både hästar och ryttare hur det än går på tävlingen, det viktigaste är ju faktiskt att vi har roligt när vi är iväg! /Elin

Elin har bifogat några foton som togs under dagen. Fotograf är Caroline Hoerschelmann Prytz och Camilla Eriksson.



Gästbloggare

Ridskola Posted on 2011-09-05 11:32:05

Jag kommer under denna termin att ha lite gästande bloggare som skriver här på Jutagårdens blogg.

Det kommer vara olika personer som självklart har en sak gemensamt. Nämligen det att de på ett eller annat sätt har någon anknytning till Jutagården. smiley

Anledningen till att jag provar det här upplägget är att jag tror det kan bli ännu roligare att läsa bloggen om vi är fler som skriver. Dessutom kommer det ju kunna handla om fler saker än de saker som jag vet om, eller om fler aktiviteter än de jag varit på. Vi är ju många på Jutagården och i Skultorps Ryttarsällskap som har många roliga upplevelser att dela med sig av.

.

När det är en gästbloggare som skriver kommer det framgå i rubriken.

Ex Gästbloggare Elin Andersson

.

Känner du att du också vill skriva ett inlägg så går det bra att maila mig. Bifoga gärna ett kort så man ser vem det är som skriver.



Mycket fix på anläggningen

Ridskola Posted on 2011-09-05 11:14:58

Som ni sett på anläggningen så arbetas, byggs och grejas det lite överallt just nu. Under våren och sommaren har vi haft fullt upp med cafeterian och gödselplattan. Arbetet går framåt och det börjar nu äntligen bli klart.smiley

.

Golv cafeterian

Det senaste som hänt i cafeterian är att Mats Henåker lagt klart golvet. Det blev superfint. Tusen tack till honom, han har lagt ned många timmar med allt jobb där. Vi vill också ge ett tack till Jan-Bertil på JB-villan som sponsrade med klinkersen, det blev verkligen ett lyft med ett så snyggt golv.

Nästa etapp inne i cafeterian dröjer nog ett tag. Vi väntar på köksinredning och det funderas fram och tillbaka hur klubben skall finansiera detta.

Inte långt kvar nu, snart har vi vår toppenfina cafeteria som alla längtat så efter! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. smiley

.

Gödselplatta

Arbetet pågår och det börjar närma sig sitt slut. Plattan är nu helt klar och den senaste veckan har vi jobbat med muren som ska vara runt plattan. Det är bara de sista stenarna kvar sen så är den helt klar. Känns skönt. Nu kommer gödseln verkligen ligga fint framöver. Besiktning av den nya plattan görs i dagarna och sen är det bara att börja använda den.

Här ser ni lite bilder tagna under sommaren.

Folk som hjälpt till med plattan är förutom jag själv, Frida, Johan, Mathias, Åsa, Pappa Kari, Farfar Aarno och Mats Henåker.

Mamma Inger har passar barn från morgon till kväll och Alf och Rakel (Johans föräldrar) Har också vart här en hel del och hjälpt till med mat och barnpassning.

Johan Fagerberg har varit lite som en mentor… Ha ha! Vi har ju aldrig gjort något liknande innan så han har kommit med en hel del tips och ideér.

Tur att vi är ett stort gäng som hjälps åt!

Hoppas jag inte glömt någon… Skulle väl vara Noak då smiley

.

Fixardag

I söndags 4/9 hade klubben en fixardag och många var på plats för att fixa och dona med anläggningen. Det målades hinder, städades och skrubbades på många olika håll. Nu är anläggningen i bra skick och väl förberedd inför höstens alla tävlingar. Klubben tackar alla som var med och hjälpte till.smiley



Pay and Jump

Ridskola Posted on 2011-09-05 11:06:29

I onsdags 31/8 hade SRS och ridskolan en Banhoppningsträning eller Pay and jump som många kallar det. Våra lektionsryttare som rider på onsdagar var med som en del i utbildningen. Eleverna och hästarna skötte sig utmärkt och alla var supernöjda med dagen. Utöver lektionsryttarna så var det många andra ryttare ifrån klubben som var med. Ryttare med egen häst. Dessutom var det en hel del ryttare från andra klubbar som också tog tillfället i akt att träna på att hoppa en bana under tävlingslika förhållanden. Det var ca 60 starter med. Dagen rullade på och vid 20 tiden var allt slut. Tack till alla som hjälpte till under denna aktivitet. Utan er hade inte allt rullat på lika bra.smiley



Klubbens Kick Off och föreläsning med Jim Thuresson

Ridskola Posted on 2011-09-05 11:03:35

I söndags hade klubben en Kick off med medlemsmöte och föreläsning med Jim Thuresson.

Totalt var det närmare 50 stycken som kom och lyssnade på Jim. Han pratade om att man ska vara positiv och glad, att man ska våga ge och ta emot beröm, att man ska försöka stärka sin självkänsla, skaffa sig en målbild och naturligtvis att ha riktigt roligt på vägen dit. Sådana saker som alla mår bra av att höra.smiley

Jag själv kunde tyvärr inte närvara på denna aktivitet på grund av att jag var och tävlade men jag har hört Jimmen vid flera andra tillfällen och vet att han är kanonbra!!!



Hästallsvenskan Div III

Ridskola Posted on 2011-09-05 11:02:16

I söndags 28/8 var vi iväg på första lagomgången i hästallsvenskans dressyrserie. Det var Jag, Frida, Åsa och Paulin Ohldin som red i laget. Jag och Frida hade med lektionshästarna ut. Jag red Fellini och Tweed och Frida red Patron och Ice. I laget hade vi Fellini och Patron. Åsa red på sin fyraåring All cash, även kallad Slanten. Och Paulin red sin häst Hazel.

Under dagen var stallassistenterna Sandra och Petra med som hästskötare till våra 4 hästar. Det var tur att vi hade frågat dem om detta för det var lite körigt med 4 hästar. Det hade vart snudd på helt omöjligt att hinna med allt om de inte varit med. Hästarna fick förstklassig skötsel och Sandra och Petra gjorde verkligen ett toppenjobb.smiley

Det gick bra för oss alla under dagen. Hästarna kändes fina och de tyckte att det var riktigt kul att komma ut och tävla. Patron och Tweed har aldrig tävlat dressyr tidigare. Och Fellini och Ice har tävlat för flera år sen fast då med andra ryttare.

I första klassen som var en förklass till lagklassen vann jag med Fellini 71,48% , Paulin kom 2:a 71,11% och Frida och Ice kom 3:a 70,74.

I andra klassen som var Lagklass vann jag med Fellini igen 66,29% , Frida kom 2:a med Patron 64,44% och jag kom 3:a med Tweed 64,07%.

I tredje klassen vann Paulin på överlägsna 77,85% och Åsa kom precis utanför placering på 68,92 %. Åsa gjorde en superritt och hennes unghäst skötte sig kanon på sin första tävling. 68% är en riktigt hög procent och med tanke på att hennes häst bara är 4 år så ser det lovande ut inför framtiden.smiley

Totalt sett i lagtävlingen så vann vårt lag så sammanfattningsvis var det en toppendag med många fina ritter och flertalet placeringar. Kul. Nu ser vi fram emot nästa omgång. Det är lite oklart vilka hästar vi rider men att vi fortsätter med ridskolehästarna råder ingen tvekan om. Kul att visa att våra lektionshästar håller så hög klass.



Ponnyallsvenskan Div III

Ridskola Posted on 2011-09-05 10:54:10

I lördags 27/8 var ett gäng ponnyryttare iväg för att representera SRS i dressyrallsvenskan. Det var Lovisa Melin, Jessica Andersson, Kajsa Strandell, Adam Almgren och Caroline Hoerschelmann Prytz som var med och tävlade denna dag. I laget ingick denna omgång Lovisa, Jessica, Kajsa och Adam. Carro var reserv den här omgången.

När man rider i lag så skall det vara 4 stycken ryttare och en reserv. De tre bästa i laget räknas och det lag med bäst sammanlagda resultat vinner. Lagserien går i tre omgångar och varje omgång har en deltävling. Sen den tredje och sista omgången så är det först en delseger och sen den totala seriesegern man tävlar om. SRS har ganska många ponnyryttare som vill rida i laget i år och därför får man turas om. Nästa omgång är den 24/9 och då är det förmodligen några andra som rider i laget.

Det var första dressyrtävlingen för många och målsättningen var inte i första läget att vinna utan det var bara roligt och tillräckligt att vara med och prova på att tävla dressyr för första gången. Laget hade en rolig dag tillsammans och alla gjorde fina ritter. De red runt 55-57 % allihop vilket var roligt att de var så jämna. Resultatet ledde inte till någon placering men det viktigaste var ju att alla var nöjda och hade haft en rolig dag och de var de överens om att de haft.smiley

Individuellt så gick det väldigt bra för Caroline och Julle. De placerade sig i båda klasserna. 4:a i ena klassen och 1:a i andra klassen. De red på 66% vilket är ett högt resultat. Kul och grattis säger vi till henne.

(Fotograf är Caroline Hoerschelmann Prytz)

( Bilden på Adam är tagen av Ingrid Almgren)

(De två sista bilderna på Lovisa är tagna av Lovisa Melin.) Titta gärna in på Lovisas egna blogg: www.crazypony.blogg.se