Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Sammanfattning av Juldagar – JULBLOGG

Ridskola Posted on 2012-01-07 14:01:50

Under Jul och Nyår har det varit lugn och ro här ute på bloggen. Hästarna och vi andra på Jutagården har haft lite julledigt och vi har firat jul och nyår på bästa sätt. Även fast ni inte kunnat läsa om livet på Jutagården så har det faktiskt hänt en hel del saker som har med ridskolan att göra. Tänkte sammanfatta det i blogginläggen nedan.

Lektionsstart – JULBLOGG nr 7

5 nya ponnyer – JULBLOGG nr 6

Julridläger – JULBLOGG nr 5

Skövde Nyheter Julridläger – JULBLOGG nr 4

Stuteri KL – JULBLOGG nr 3

Frida i tidningen – JULBLOGG nr 2

Julkurs – JULBLOGG nr 1



Lektionsstart JULBLOGG nr 7

Ridskola Posted on 2012-01-07 14:00:31

Varmt välkommen till en ny, spännade, rolig och lärorik termin hälsar vi alla våra elever. Idag lördag börjar ridlektionerna. Alla elever ska fylla i ett måldokument som lämnas in till din ridlärare.

Nu blickar vi framåt. Denna terminen ska bli den bästa hittills.smiley Men för att vi ska kunna uppfylla detta löfte underlättar det om du är noga med att tala om vad du vill göra, lära dig och träna på under terminen. Många kramar från ridlärarna Frida, Fanny och Åsa



5 nya ponnyer – JULBLOGG nr 6

Ridskola Posted on 2012-01-07 13:58:28

Idag var vi iväg till Björketorp och Stuteri KL igen. Denna gången var transporterna med och det var dags att hämta hem våra nyinköpta ponnyer. Familjen Jonsson/Persson (Magnus, Theresia och Tilde) hjälpte till och körde en av transporterna.

Newton KL:

New forest

Valack

Född 2008

Svettfux

C-ponny

e: Gullabo Camus RNF 163 u: Flinga RNF2365

.

Nicosia KL:

New Forest

Sto

Född 2008

Fux

D-ponny

e:Jazz KL RNF184 u: Ashley Linda RNF 1714

.

Obell KL

Gotlandsruss

Hingst

Född 2009

Brun

B-ponny

e:Hadar 539 u: Fonda 4295

.

Obelix KL:

Gotlandsruss

Hingst

Född 2009

Brun med bläs

B-ponny

e:Hadar 539 u: Doja 3976

.

Oliv:

Gotlandsruss

Hingst

Född 2009

Fux

B-Ponny

e.Primat G , u.Irina

.

Tanken med dessa hästar är att de ska utbildas och så småningom gå med på ridskolan. Newton och Nicosia är inridna men vi kommer vidareutbilda dom samtidigt som de inom kort kommer få prova på att gå med på någon enstaka lektion.

Russen kommer att vara ett projekt för stallassistenterna. De kommer få ha hand om dem, sköta, hantera, jobba med, rida in och senare även utbilda. Vi kommer givetvis hjälpa tjejerna med detta då det är något helt nytt för dem. Detta kommer bli en lärorik tid för våra SA när de får vara med i processen att rida in och köra in ponnyerna. Det dröjer alltså innan russen kommer gå med på ridskolan.

.

Här kommer lite bilder från dagen:

Stuteri KL:

Tilde med Nicosia och Newton:

Nicosia & Newton:Newton:

Hemma på Jutagården (Åsa och Oliv):

Newton och Tilde:Obelix hälsar på Kahlua i boxen bredvid:

Obell, Obelix och Oliv:



Julridläger – JULBLOGG nr 5

Ridskola Posted on 2012-01-07 13:56:40

Den 3-5 januari var det Julridläger på Jutagården. Som vanligt var det en blandning av ryttare med och utan egen häst, unga och gamla, härifrån och utifrån, rutinerade och mindre rutinerade ryttare. Vi hade Totalt 22 deltagare och de kom från bland annat Lidköping, Norrtälje, Skövde och Skultorp.

Här ser ni Stella och Catch Me från Lidköping:

Wilma från Skultorp och Svend:

Louise från Norrtälje och Kahlua:

Ella från Skövde och Iceman:

.

De hade två ridpass per dag och vi hann med dressyr, markarbete, hoppning, barbacka och uteritt.

Här ser ni Ella Lindegårdh som rider barbacka på Hazard:

.

Lägerpersonalen var sig lik från sommarlägren. Det var Jag, Frida, Åsa, Angelica, Elin, Inger och Johan som såg till att allt flöt på med ridning, stallarbete, teori, mat, fika och kvällsaktiviteter.

Här nedan ser ni Åsas och Elins ena kvällsaktivitet:

.

Något som inte var sig likt var vädret. De senaste åren har det varit riktigt kallt och mängder med snö. I år var det plusgrader och barmark. Inget som påverkade lägret det minsta utan många tyckte att det var ganska skönt och slippa kylan. Det är lättare att rida när man slipper ha tonvis med kläder på sig kommenterade en av lägerdeltagarna som var nöjd med att kunna ta av sig jackan när ridpasset startade.

Här ser ni Ellinor och Fellini utomhus i bara tröja:

.

En tradition på Julridlägret är att byta julklappar. Alla deltagare har fått i uppgift att ta med sig en julklapp värd 50 kr som vi byter med varandra sista kvällen.

.

Vid avslutningen på lägret får alla lägerdeltagare alltid en tavla och en lägerrosett. Den här gången fick lägerdeltagarna välja färg. Många har varit på flera av våra läger och varje sommar har vi en ny färg. Deltagarna kunde nu välja den färg som de inte hade sen tidigare. (Sommarens vit/guldiga rosett är inte med)

Det var bara ridlägerveteranen Jane Svensson som hade alla färger och vissa färger hade hon till och med flera av.

Jane och Viper:

.

Vill du titta på lite bilder från lägret kan du gå in på Jutagårdens bildsida http://bilder2011.jutagardensstuteri.se

Alla vi på Jutagården tackar ridlägerdeltagarna för ett roligt läger. Hoppas vi syns igen på sommarridlägren. smiley



Skövde Nyheter Julridläger – JULBLOGG nr 4

Ridskola Posted on 2012-01-07 13:54:57

SN (Skövde Nyheter) www.skovdenyheter.se var ute på Jutagården under vårt Julridläger för att göroch gjorde ett reppotage.

Här kan ni läsa artikeln:

http://www.skovdenyheter.se/nyhet/1764/jul-ridlager-trotsade-emil

Här ser ni ett bildspel med ett 20-tal bilder som ligger uppe på deras hemsida:

http://www.skovdenyheter.se/bildspel/1763/julridlager



Stuteri KL – JULBLOGG nr 3

Ridskola Posted on 2012-01-07 13:49:10

I fredags var Jag, Frida och Åsa iväg på en utflykt till Stuteri KL som ligger i Björketorp mellan Borås och Varberg. Stuteri KL håller på med New Forest och Russ avel.

De har en godkänd New Forest hingst och 10 godkända russhingstar. På gården har de närmare 100 hästar och varje år får de ca 25 föl. Stuteri KL har sysslat med avel i över 50 år.

Kurt & Lisbeth som driver Stuteri KL är otroligt engagerade och intresserade för allt som har med avel att göra och det märks att det ligger många timmar bakom deras avelsarbete. Det kryllar av fina ponnyer på hans gård och Kurt visade stolt runt oss på deras gård.

Hingsten Jazz (Nicosias pappa)Hingsten Hadar (Obelix och Obells pappa):

Vi gick runt till olika stallar, och lösdrifter. Det var ston, valacker och hingstar för sig. Alla hästar gick på lösdrift och de var även uppdelade i ålderskategorier. Vi alla tre var rörande överens om att detta var ett mycket spännande besök, en upplevelse. Tänk att få välja och vraka bland alla dessa hästar. Det var som att gå i en godisaffär där man fick välja själv vilka sorter man skulle provsmaka på.

Efter vårt besök och att vi provridit och tittat på massor med hästar i flera timmar beslöt vi oss för att köpa 2 stycken inridna new forestar (en C och en D ponny, båda födda 2008) och 3 stycken oinridna gotlandsruss (B-ponnyer, födda 2009)

De heter Newton, Nicosia, Obell, Obelix och Oliv.

Gå gärna in på deras hemsida och läs mer: http://medlem.spray.se/stuterikl/



Frida i tidningen – JULBLOGG nr 2

Ridskola Posted on 2012-01-07 13:43:56

www.skovdenyheter.se

Den 29/12 kunde vi läsa om Frida och Jutagården i tidningen Skövde Nyheter.

Missade du detta kan du läsa artikeln här:

http://issuu.com/skovdenyheter/docs/sn_20111229



Julkurs – JULBLOGG nr 1

Ridskola Posted on 2012-01-07 13:41:51

Den 28-29 december var det en julkurs på Jutagården. Det var 8 stycken träningssugna ryttare med egna hästar och ponnyer som kom för att ta del av två intensiva dagar. De fick själva välja om de ville träna hoppning eller dressyr. Vissa valde att blanda medans andra inriktade sig på en disciplin. De red i små grupper vilket gjorde att alla fick mycket hjälp. Alla deltagarna var nöjda och när jag frågade vad som kunde varit bättre sa en deltagare att det enda felet var att det var för kort. Det kunde lätt varit ett par dagar till. En annan tyckte att det skulle vara en sjudagars kurs… Jisses säger jag… då hade verkligen hästarna fått bekänna färg… jag tyckte både hästar och ryttare såg möra ut efter två dagar. En fortsättning var det många som önskade så vi får väl se om vi kan klämma in någon ny kurs på nåt lov eller helg så dessa träningsfreak får sin önskan uppfylld.

smiley